Wat is climatechain?

Geef je op voor de climatechain e-mails en ontdek hoe jij een positieve impact kunt hebben op het klimaat. Gewoon in de dagelijkse dingen die je doet. Je hoeft je niet langer alleen maar machteloos en boos te voelen. Met kleine stapjes – ieder op zijn eigen manier – maken we samen grote sprongen vooruit. Dat is wat climatechain dagelijks doet. Door het delen van tips, inspiratie en inzichten.

‘Jij kunt een positieve impact hebben op het klimaat. Met machtig kleine stapjes in een mooi berichtje herinner ik je daar steeds aan’

Ja, ik schrijf me in voor climatechain

Machtig kleine stapjes waarmee je het klimaat de andere kant op verandert. Doe mee en ontvang wekelijks gratis tips en reminders!

Ja, ik doe mee!

Voorbeelden

Je ontvangt een paar keer per week een climatechain e-mail van circa 100 woorden. Zo kun je elke dag een positieve impact hebben op het klimaat en je ecologische voetafdruk verkleinen. Samen hebben we met de wereld wat goeds te doen!

De wekelijkse boodschappen. Wat koop je veel in of staat áltijd op je boodschappenlijstje?

 

Bij mij thuis is dat Griekse yoghurt. Met elke week een stuk of vijf van die grote emmers. Uitgewassen zijn ze handig voor het invriezen van maaltijden, maar toch. Zonde van al dat plastic én slecht voor het milieu.

 

Ga eens na welk product jouw ‘grootverbruik’ is. En of je dat product op je wekelijkse boodschappenlijstje in een duurzamere variant kunt krijgen. In een milieuvriendelijkere verpakking van glas met statiegeld bijvoorbeeld.

 

Groet, Anke

Zelfs je zoekopdracht op internet kan duurzamer met een milieuvriendelijke zoekmachine.

 

Ecosia werkt precies als elke andere zoekmachine. Alleen bouwden ze in 2019 een eigen energiecentrale, waarmee al hun servers op groene stroom draaien. Telkens als jij het internet doorzoekt op je telefoon, laptop of tablet, planten zij bomen over de hele wereld.

 

En er is nog een verschil met een andere gigant als Google. 80% van de winst doneert Ecosia aan het Wereld Natuur Fonds voor bescherming van het regenwoud.

 

Voelt goed toch? Om met zoiets simpels als een zoekopdracht bij te dragen aan het planten van een boom?

 

Groet, Anke

‘You’re either part of the solution or part of the problem’

 

Ooit van gehoord? En kies je dan voor de oplossing of het probleem?

 

Het standpunt dat je in neemt maakt nogal veel uit. Voor de planeet en zeker ook voor jouw gevoel : )

 

Groet, Anke

Start jouw impact

In de climatechain e-mails vind je steeds een machtig klein stapje voor een beter klimaat. Jij voelt je er goed bij en de wereld ook!